Broderier på nätet

Går det att finna ritningar för broderier på nätet, någon som vet? Jag är osäker på om det ens heter ritningar men jag tror att ni förstår vad jag menar ändå. Som när man vill sticka så finns det olika mallar man kan köpa, nu kom jag på det, ”mönster” heter det! Finns det olika mönster för broderier, det är väl det jag undrar egentligen. Jag har precis börjat brodera, förr stickade man under 80-talet, sedan skulle det minsann sys, vet inte om det var Lena Ph som inspirerade men jag fick i alla fall en symaskin i present för att jag skulle sy kläder och gardiner. Kläder sydde jag inte ett enda plagg, men gardiner har jag använt min symaskin till åtminstone.

Lära sig brodera

Att lära sig att brodera är som sagt för mig något helt nytt, ingen bland mina vänner har tidigare hållt på med broderier men plötsligt ska alla sitta och brodera under matcherna när deras barn spelar fotboll eller simmar. Jag förstår inte vart den trenden har kommit från men oavsett vilket eller hur så har jag själv blivit lite nyfiken på broderier. Jag har sett broderade kuddar som gjorts med acrylgarn och dom är riktigt fräcka, garnet är längre och dom ser mjuka och fluffiga ut. Jag hade velat ha mönster på en kudde med en grön (och några andra färger) fågel på.

Kul med broderier

Det roligaste med att lära sig att brodera är att man kan göra så mycket saker som man har nytta av själv. Det blir så himla fint när man broderar, det blir det i och för sig när du syr eller stickar också men det är på ett annat plan. Här kan du lätt göra vilket mönster du vill på vad du vill och det kan bli helläckert om du har lite fantasi.