Padelträning i Stockholm

Så här i början av det nya året är det många som vill ta tag i sin padelträning i Stockholm. Många nybörjare vill bör med padelträning och då kan det vara bra med en liten introduktion om hur padel fungerar. Padelträning är en jättebra motionsform då det passar dom flesta och alla kan definitivt lära sig att spela och även reglerna, som inte är alltför komplicerade. När du har läst igenom detta inlägg så kan du snabbt komma igång med din padelträning i Stockholm. Det går också bra att rådfråga våra instruktörer som alltid finns på plats och vill hjälpa dig med padelträningen.

Inför din padelträning

Padel spelas alltid med fyra spelare på en bana med måttet 10×20 meter och poängräkning är precis som i tennis. Det finns linjer på padel planen men dessa använder du bara när du servar och serven ska slås diagonalt mot serverrutan hos motståndaren. Om serverbollen studsar mot gallret räknas den som felaktig men om den studsar upp i glasväggen är den ok, bollen får inte nudda motspelarens vägg direkt utan att först ha studsat, då är den ute och du har två servrar på dig. Du får inte hoppa eller lyfta mer än en fot vid servern. Det är tillåtet att slå bollen i egen glasvägg med syfte att få över den till den andra planhalvan (motståndarens), men den får inte slås i galler.

Poäng vid padelträning

Lite kort information om hur du räknar poäng vill du nog också ha innan du sätter igång med din padelträning. Om bollen på motståndarens planhalva studsar fler än en gång får du poäng. Eller om din motståndare slår bollen i nätet eller i sitt eget galler. Du vinner också poäng om motståndaren rör vid nätet eller nätstolpen. Eller om hen gör ett dubbelslag. Bollen får heller inte träffa något objekt som till exempel en takbjälke eller lampa. Det finns några fler regler om man vill gå in i detaljer, men nu har du fått tillräckligt för att kunna påbörja din padelträning.